Program stora scenen Torsdag 5 Maj

Programmet uppdateras löpande.

10.45-12.00

Invigningsseminarium

 • Kairos Futures VD, Mats Lindgren, återkopplar till framtidsspaningen
 • Sandviks Hållbarhetschef, Mats Lundberg följer upp kring Hur förändrar Sandvik sin affär hållbart?
 • Microsoft Therese Treutiger. Hur förändrar digital kompetens affärerna?
 • Region Gävleborg, Eva Lindberg Regional Utvecklingsstrategi – ett verktyg att förverkliga utvecklingen?

Moderator: Malin Rogström, näringslivschef

Därefter diskussion/dialog som leds av moderator där aspekter på

 • Entreprenörskap och innovation, starta eget
 • Energi och industriell transformation
 • Digitalisering och kompetens

Boka din plats här! 

12:00

Invigning

Sandvikens kommun – Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande
Företagarna i Sandviken – Ann-Louise Kleen, ordförande
Region Gävleborg – Eva Lindberg, ordförande i regionstyrelsen
Microsoft – Therese Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation
Sandvik – Mats Lundberg, Hållbarhetschef Sandvik AB

Boka din plats här! 

13.00-15.00

Underleverantörsaktivitet i montrarna, inledning från scen.

Aktuella upphandlingar.
Möt Inköpschefer från Sandvik, Sandviken, Gävle, Ockelbo kommuner, Regionen Sandvik, Microsoft, mfl Möt inköpsansvariga i kommuner och Sandvik i deras montrar

Boka din plats här! 

14.15-14:30

Digitalisering av inköpsprocessen hos Sandvik
(Helene Jansson, Sandvik Materials Technology. Peter Törnqvist, AB Sandvik Coromant)

Kom och ställ frågor till våra inköpare efter presentationen!

Boka din plats här! 

 

 

 

16.00

Logo

Människor och AI
Daniel Akenine, Microsoft

Daniel kommer grundläggande förklara vad AI är och hur denna nya teknik kommer att påverka mänskligheten. Han kommer att prata om den resa som vi just nu gör tillsammans och vilka möjligheter vi står inför. AI kan ersätta människan inom många områden, men ska tekniken ersätta människan?

Daniel Akenine är fysiker, föreläsare, författare och tidigare hjärnforskare på Karolinska Institutet. Daniel arbetar som teknikchef för Microsoft med ansvar för bland annat tekniska policyfrågor och säkerhetsfrågor. Han är av TechSverige och IDG utsedd till en av Sveriges 50 mest inflytelserika inom tech och är medlem i regeringens digitaliseringsråd.

Boka din plats här! 

 

 

17.00

Prisutdelning FramFör

Prisutdelning Framgångsrika Företag 50 st. Landshövding Per Bill.

Boka din plats här! 

Program stora scenen Fredag 6 Maj

Programmet uppdateras löpande.

08-30-10.00

Logo

Hållbar kompetensförsörjning, vad är det? Och hur når vi dit? Hela näringslivet behöver växla upp arbetet med att säkerställa jämställda och inkluderande arbetsplatser. Inte bara för att det skapar mer attraktiva arbetsplatser, utan också för att det är en del av FN:s globala hållbarhetsmål.

Mot jämställda ledningsgrupper – Petter Lundgren Clockwork & Maral Myhr Grant Thorton Att ha en stark företagskultur och ett modernt ledarskap är en viktig, och ibland avgörande, faktor för arbetsgivares attraktivitet. Varje ny rekrytering är en möjlighet att skapa förändring och stärka organisationen för framtiden. Med hjälp av medarbetare och chefer kan vi öka jämställdheten och få ett ökat fokus på vårt långsiktiga hållbarhetsarbete. Idag görs var tredje chefsrekrytering norr om Dalälven av Clockwork vilket är verktyget som ska bidra till att Clockworks kunder uppnår jämställda ledningsgrupper innan 2030.

Det är inte alltid tanken som räknas – Ami Hemviken Vägen till engagemang och utveckling går via tillit och trygghet, vilket skapas när alla känner sig inkluderade. Därför måste vi identifiera och förändra de delar som fortfarande präglas av ojämställdhet. Ami tar sig an tillitsfrågor och jämställdhet på arbetsplatsen på ett upplyftande och tillgängligt sätt. Hon kryddar med humor och vardagliga liknelser och landar i sitt huvudbudskap – det är inte alltid tanken som räknas. Ami är utsedd till Årets talare 2016 bl.a

VÄRD: Clockwork

Boka din plats här! 

10.30-10.45

Digitalisering av inköpsprocessen hos Sandvik
(Helene Jansson, Sandvik Materials Technology Peter Törnqvist, AB Sandvik Coromant)

Kom och ställ frågor till våra inköpare efter presentationen!

Boka din plats här! 

 

 

12:00

Logo

UF-Lunch inspiration lärare Sepideh Wägner

Sepideh Wägner är Europas bästa UF-lärare och håller ett spännande och inspirerande föredrag

Boka din plats här! 

13.30-14.00

Logo

Sandvik Materials Technology – Stolt historia och ljus framtid!
Göran Björkman, VD Sandvik Materials Technology

OBS – i Sandviks monter!!!

14.00-14.50

Logo

Framtiden arbetskraft

Nyamko Sabuni är partiledaren som själv kom som flykting i 12-årsåldern. Hon har haft toppositioner i näringslivet och varit en stridbar person när det gäller integrations- och hedersproblematiken. Skolan är hjärtefrågan för Sabunis parti, men hur ser hon själv på näringslivets utmaningar och möjligheter. Hur löser vi kompetensförsörjningsproblematiken, integrationen och kriminaliteten? Det är några av de frågor vi kommer att lyfta.

Nyamko Sabuni intervjuas av Maria Mattsson Mähl, vd och grundare av AlphaCE.

15.00

Logo

Hur blir ditt företag innovativt och hur förblir man innovativ?
Innovationsföreläsning/event med Sofia Lindblom, fd Global Innovation Manager Spotify

Idéer, entreprenörskap, kreativitet, innovation, hållbarhet och digitalisering – Sofie Lindblom kan på ett konkret sätt förklara hur alla dessa “buzzwords” hänger ihop och hur du bryter ner dem för att skapa värde och ta ledning i din bransch. Tidigare global innovationschef på Spotify, utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste och Europas 50 mest inspirerande kvinnor. Sofie ger er verktygen för att börja bygga morgondagens affär.

Boka din plats här! 

16:00

Logo

Karin Adelsköld: Inspiration kring arbetsglädje och arbetsmiljö

VÄRD: BONNIER News

Karin Adelsköld är komiker, teknikjournalist, programledare, författare, entreprenör och en av landets mest anlitade föreläsare. Hon har startat prisbelönta bloggar, drivit företag, skrivit böcker och turnerat med standup. Hon har blivit utsedd till årets kvinnliga komiker, Sveriges mest kreativa på webben och hedersdoktor. Hon har också drabbats av utmattning. En föreläsning med Karin Adelsköld handlar om vägen tillbaka och hur vi med humor och självinsikt kan hålla stressen på en frisk nivå.

Humor och arbetsmiljö – kul på jobbet!

Humor använd på rätt sätt kan öka såväl engagemanget som produktiviteten på en arbetsplats. En chef som kan använda sig av humor upplevs som både mer äkta och intelligent och får därför ofta ett mycket större förtroende hos sina anställda än en chef som inte använder humor.

Karin Adelsköld tar här upp grunderna i humorns mekanismer, berättar om den nyaste internationella humorforskningen och hur du kan göra för att bli (och ha) roligare på jobbet.

Därför ska du komma:

Kul på jobbet är den enda föreläsningen i sitt slag: en humoristisk lektion som gör dig mindre stressad av bara farten. Med glimten i knegarögat lär den ut grunderna för att skapa en rolig arbetsplats – oavsett var du jobbar och med vad.

Boka din plats här! 

Program stora scenen Lördag 7 Maj

Programmet uppdateras löpande.

13:30-14:45

Logo

Johan Rheborg om drivkraft

VÄRD: SANDVIK

Folkkär komiker och skådespelare med föreläsningar om att hitta sin personliga drivkraft, kreativitet och konsten att våga.

 • Johan Rheborg berättar hur Percy Nilegård blev till, om Killinggängets kreativa process och om avgörande händelser i unga år som fick honom att bli den artist, regissör och manusförfattare han är idag.
 • Johan tar med publiken på en mycket personlig resa tillbaka till sina första år i vuxenlivet. Han berättar öppenhjärtat om motgångar och kämpaglöd – och hur han aldrig gav upp sina drömmar om att få arbeta med film och teater. Ur viljan att motbevisa alla de som haft fel föddes Johans kreativitet – och det är tack vare dessa motgångar vi idag kan räkna Percy Nilegård och Kenny Starfighter till några av den svenska populärkulturens höjdpunkter.

Därför ska du komma

 • Upplev en av Sveriges roligaste personer.
 • Johan Rheborg har en bredd i sin föreläsning och tycker att ilska och humor hör ihop, något man kan få uppleva i många av hans framträdanden.

Johan Rheborgs verktyg är humor och han berättar om hur han använder just det för att ta sig genom jobbiga, personliga upplevelser.

Boka din plats här! 

 

 

FRI ENTRÉ OCH GRATIS SEMINARIER OCH FÖREDRAG!

Registrering krävs – boka din biljett och dina seminarier här!