NYHETSBREV

En av musikindustrins giganter till Företagarforum!

Foto: Peter Svensson

Andreas Carlsson är mannen som skrivit låtar åt artister som Backstreet Boys, Britney Spears, NSYNC, Westlife, Katy Perry, Celine Dion och Bon Jovi. Han tillhör den exklusiva skara vars låtar sålts i fler än 150 miljoner exemplar, och han har suttit i juryn för TV-programmet "Idol" och X- factor.

Mindre känt är att Andreas även är författare och entreprenör. Han har skrivit flera böcker, varav "Live to Win – Låtarna som skrev mitt liv" har sålts i 100 000 exemplar. Den senaste, "Från Idé till succé" vänder sig främst till unga människor som förverkliga sina drömmar på ett lönsamt sätt. Som entreprenör har Andreas startat ett eget musikförlag och utvecklat flera egna TV-projekt med musiken i centrum.

I samarbete med Google, Apple, Ikea och sina kontakter har han skapat en musikutbildning, Academy of Music and Business med den uttalade ambitionen att göra kreativa människor mer affärsinriktade. 2013 slogs portarna upp till en anläggning som bland annat erbjuder konsertlokal, tolv inspelningsstudios och boende för 80 studenter bland faciliteterna, till höst kommer över 200 elever att huseras och ytterligare akademier inom kreativa yrken kommer att presenteras framåt. I oktober kommer han till Företagarforum för att prata kreativitet, musik och business.

Årets tema på Företagarforum är "Framtidens Industrier" och vad kan vara mer intressant än att lyssna på musikindustrins stora personlighet Andreas Carlsson som nu lämnar lyxen i Los Angeles för Sverige och för att komma ut med sitt budskap. Han brinner för musiken och för att motivera och hjälpa andra att lyckas. Samarbete, motivation, inspiration, vi-känsla, målfokus och att lyckas är ledord som Andreas föreläser om och faktiskt har använt och lever efter på riktigt. Föreläsningen fredagen den andra oktober på Företagarforum, "Från idé till succé" kommer vara Andreas Carlssons personliga och motiverande föreläsning för dig som vill förverkliga dig själv och göra dina idéer till verklighet.

Frågor:

Fredrik Kjellén, Projektledare Företagarforum 0708 -30 03 05
Ann-Louise Kleen, Ordf. Företagarna i Sandviken. 0703-28 98 01