NYHETSBREV

MÖT GÖRAN SVENSSON, VÄXT & MILJÖDESIGN AB

”Vi inom regionen har ett ansvar för att utveckla och se till att behålla jobb och skapa förutsättningar här och inte bara på andra ställen.”

Göran Svensson, ägare och VD på Växt & Miljödesign i Gävle AB har varit i branschen sedan 80-talet. Efter att en tid ha jobbat med akvarier började Göran med konstväxter. Därefter såg han att det fanns ett behov av levande växter hos företag och organisationer vilket gjorde att idén med skötsel och service av växter ute hos företag växte fram.

Växt & Miljödesign har idag ca 3000 växter hos 150 företag i regionen. Merparten av deras kunder ligger i Gästrikland men de har även en ökande andel kunder i Dalarna och Hälsingland. Växt & Miljödesign har tre växtinredare som servar kunder med både skötsel av och inredesdesign med inomhusväxter. Att ha en växtvägg är alltmer populärt på kontor och i offentliga miljöer.


Vad är den viktigaste anledningen till att ni deltar som leverantör på Företagarforum?
För att träffa både nya och befintliga kunder i regionen. Vi vill synas och marknadsföra oss. Anledningen till att vi är leverantör är att vi vill lära känna nyckelpersoner som också de har många kontakter. Vi gillar att synas i olika sammanhang och detta är ett bra tillfälle. Vi vill komma närmre olika typer av verksamheter då fler möten och fler kontakter alltid leder till något gott.

Vilken effekt räknar ni med att få av er medverkan?
Träffa nya och gamla kunder, det handlar både om att upprätthålla befintliga relationer men även om att få nya. Det lönar sig långsiktigt att vara med och detta är ett bra forum att synas på.

Varför ska dina kunder och leverantörer ställa ut på Företagarforum?
Vi inom regionen har ett ansvar för att utveckla och se till att behålla jobb och skapa förutsättningar här och inte bara på andra ställen. En viktig och mycket positiv del är att stora företag som Sandvik m.fl. är med och att de inte bara visar upp sig på mässor på andra stora ställen utan även vill vara med på ”hemmaplan”. Tack vare dem är detta möjligt och att vara med på Företagarforum gynnar alla inom regionen.

Vad är ditt bästa minne från Företagarforum 2013?
Förutom att det var mycket bärande av växter och tunga krukor som alltid har en vemodig känsla när ett
evenemang är över så ledde det till att vi fick ett stort uppdrag till Landsbygdsriksdagen som var på Göransson Arena 2014. Det var kul eftersom vi fick uppdraget tack vare vår medverkan på Företagarforum ett halvår tidigare.

 Ladda ner intervjun som pdf.