NYHETSBREV

Medverkande företag


Här finns en lista på samtliga företag som kommer ställa ut på Företagarum.
Vill du komplettera informationen om ditt företag? Kontakta webbmaster.

Monternr

  100 procent

100 procent media i Sandviken AB grundades 1997. Sedan dess har vi erbjudit produkter och tjänster inom IT, webb och design. Målet har alltid varit att göra det enkelt för våra kunder och att hjälpa dem att ligga i framkant både när det gäller teknik och marknadsföring. Vår kompetens omfattar grafisk form, text, fim och foto, webb, systemutveckling, IT, service och support.

www.100procent.com
D 4:12

  3M

3M är en ledande leverantör av högkvalitativa produkter inom många olika marknadsområden, bland annat inom Personlig skyddsutrustning. Vi är ett globalt företag som finns i över 70 länder och har mer än 89 000 anställda. I Sverige, där 3M funnits sedan 1962, är vi idag cirka 750 anställda och omsätter 2,3 miljarder kronor.

Huvudkontoret ligger i Sollentuna och i Gagnef, Värnamo och Västervik har vi forskning och utveckling samt tillverkning av svetshjälmar, andningsskydd, hörselskydd och slipprodukter. Vår ambition är, och har alltid varit, att bidra med produkter som gör vardagen enklare.

Välkommen att testa våra produkter och prata med vår kunniga personal på plats i monter D2:15!

www.3m.se
D 2:15

  ABB

ABB Sverige
I Sverige har ABB cirka 9 000 medarbetare och finns på 30 orter. Svenska ABB är en ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation. Stora verksamhetsorter är Västerås med cirka 4 200 medarbetare, Ludvika med cirka 2 700 medarbetare och Karlskrona med cirka 800 medarbetare.

ABB i Storvik
ABB har funnits i Storvik i 112 år. De 85 medarbetarna arbetar inom tre områden: motor- och generatorservice, kraftservice och automationsservice.

www.abb.com
G 3:2

  AGA

AGA är den självklara samarbetspartnern för företag inom många olika branscher. Vi har ett omfattande utbud av produkter och tjänster för industri- och specialgas, och teknisk support för att uppfylla våra kunders behov. AGA är också en pålitlig leverantör av LNG och biogas. För privatakonsumenter erbjuder AGA gasol- och mineralvattenprodukter.

På AGA hjälper vi våra kunder att skapa mervärde, tydliga konkurrensfördelar och därmed säkerhet, hållbarhet och bättre lönsamhet. Som ledande inom tekniktillämpning söker vi ständigt efter nya sätt att förse våra kunder med högkvalitativa produkter och innovativa lösningar.

www.aga.se
E 7:3
E 7:4

Alderholmen Mekaniska AB

D 1:7

Almi Företagspartner Gävle Dala

D 2:19

AlphaCE

D 3:7

Alséns Hotell AB

D 1:5

Arbetsförmedlingen Sandviken

D 3:10

  Areg Bultsvetsspecialisten AB

Areg Bultsvetsspecialisten ABär specialiserad inom bultsvetsutrustning sedan 1979. Vi på Areg Bultsvetsspecialisten hjälper dig med skräddarsydda lösningar och alternativ inomBultsvetsningoch plåtbearbetningsmaskiner, både för mindre och större industriverksamhet. Vi följer ett helhetkoncept och hjälper våra kunder hela vägen från maskinköp och montering, till service och underhåll. Areg erbjuder ett brett sortiment inom bultsvetsning, CNC-system, svetsbult, fästelement, isolering, bultsvetspistoler, strömkällor, polering, slipning, fasning och fogberedning. Du är alltid välkommen att kontakta oss för ytterligare information om våra produkter och lösningar som passar för just din verksamhet.

www.areg.se
E 7:1

  Automatindustrier i Hille AB

”Rätt kvalitet och effektiv produktion av CNC-bearbetade komponenter är vårt varumärke och är grunden för vår framgång sedan 1946”

Automatindustrier i Hille AB har över 16st CNC- maskiner av hög kvalitet som sköts av erfarna och duktiga operatörer. Vårt produktionskoncept passar bäst för mellanstora serier från 300 upp till 40.000 st detaljer per år men vi åtar oss givetvis också mindre seriestorlekar. Vi har en komplett avdelning för efterbearbetning, lasermärkning, slipning, hening, tvätt och trumling etc. Vi kan också erbjuda montering av kompletta produkter samt mätning.

Välkommen att besöka vår hemsida: www.automatindustrier.se
D 3:18

  Bergner Agenturer AB

Mät, Analys & Automation— System och tjänster
BegnerAgenturer AB tillhandahåller tjänster och produkter inom mät, analys och automationsområdet. Tillsammans med våra världsledande leverantörer inom processloggning, kameraloggning, dimensionsmätning och automation kan vi erbjuda ett helhetskoncept för kontroll av både er process och ert material.

Maskiner & System
BegnerAgenturer AB bedriver marknadsföring och försäljning av utrustning till processindustrin, främst för produktion av stål, aluminium och koppar men även för annan industri så som offshore, gruva, transport m.fl. 

www.begneragenturer.se
H 1:1

  Bergsskolan i Filipstad

Bergsskolan i Filipstad startade utbildning inom områdena ”berg och metall” redan 1830. Sedan 2012 är Luleå tekniska universitet (LTU) akademisk huvudman för Bergsskolans högskoleutbildningar. Tillsammans erbjuder Bergsskolan och LTU högskoleutbildning på grundläggande och avancerad nivå och industriinriktad FoU inom branschområdena gruv-, industrimineral-, bergmaterial- stål- och metallindustri.

Bergsskolan anordnar uppdragsutbildning för industrin och kan utföra avancerade test- och analysuppdrag för stål- och metall- och verkstadsföretag. Genom stöd från bl. a EU´s Regionalfond erbjuds små och medelstora stål- och verkstadsföretag i Värmland, Dalarna och Gävleborg ett riktat innovationsstöd – inom områdena materialteknik, metallurgi - under 2015 – 2017.

www.bergsskolan.se

E 4:5

Bil och Fritid AB

E 8:1

Bilbolaget Personbilar

C 1:1

Bilfinger

G 1:2

Billerud Korsnäs

D 4:10

  Bodycote

Bodycote is a global group and a vital provider of heat treatments, and metallurgical coatings to the engineering including off-shore and automotive industry. Together we offer the OEM's and it’s subcontractors a unique partner. At our stand we will show our range of different heat treatment and coating services. But also new hardening processes - Corr-I-Dur with corrosion protection and low pressure carbirizing a new case hardening methods that keep the products clean. But also the well-known coatings Tufram, Nedox and the new ones CompCote and bright anodizing.

www.bodycote.se/

D 4:2

Book Conference Sweden

E 2:2

  Brandskyddsföreningen Nedre Norrland Utbildning AB

Brandskyddsföreningen är en ideell medlemsorganisation som arbetar för ett brandsäkrare Sverige. Genom information, utbildning och rådgivning hjälper vi människor, företag och organisationer att ta eget ansvar för sitt brandskydd
Brandskyddsföreningarna i Dalarna, Gävleborg och Jämtland äger tillsammans Brandskyddsföreningen Nedre Norrland Utbildning AB. Vårt överskott går till föreningarnas ideella arbete, exempelvis brandskyddskampanjer. 

www.brandskyddsforeningen.se​

D 4:8

  Bäckströms Mekaniska i Hofors AB

Företagets affärsidé är att vara..
Ett första val när det gäller leverantör.
En kvalificerad mekanisk verkstad, som med kompetens och erfarenhet skall utföra legoarbeten, reparations och montage arbete med hög kvalité.
Ett serviceföretag med korta leveranstider.
Företagets styrka ligger i att ha en kvalificerad maskinpark, kunniga medarbetare och viljan att hålla god service.

www.backstromsmek.se
E 2:2

  Calibri Textbyrå

Calibri levererar kundanpassade texter med målgruppsinriktad finish! Textredigering, bearbetning av text, korrekturläsning och språkgranskning av din hemsida, facklitteratur, broschyr, publikation, uppsats, novell eller artikel.

www.calibri.se
E 2:2

Caverion Sverige

G 1:3

  Clockwork

Clockwork är det nya bemannings och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering.

www.clockworkpersonal.se
E 6:2

Deltab Profilplagg

D 2:10

  deveen design

E 2:2

Din Lokaltidning

E 2:3

  Energikontor Gävleborg

Energikontor Gävleborg genomför, på uppdrag av Energimyndigheten, samordning och utveckling av den kommunala, oberoende energi- och klimatrådgivningen i Gävleborg.

Vi arbetar med länets energiomställning tillsammans med både näringslivet och de offentliga aktörerna, för att få ett samordnat och slagkraftigt arbete.

Vi arbetar i samverkan med Länsstyrelsen, Regionen och andra aktörer för att ta fram viktiga strategier och åtgärdsprogram.

Vi arbetar främst som utförare av projekt inom klimat-energi-miljö för att koppla till EUs och Sveriges mål. Vi är ett energikontor med stadgar som uppfyller EUs SAVE-stadgar och ingår i EUs ”Managenergy” och är en godkänd uppdragstagare och operatör för Energimyndigheten (EM).

www.gde-kontor.se
E 1:1

  Entré Hofors

Entré Hofors öppnar dörren till det lokala näringslivet
Entré Hofors arbetar för att skapa ett gott näringslivsklimat i Hofors kommun. Vi erbjuder råd och stöd till befintliga och nystartade företag, vi hjälper till vid nyetableringar, arbetar med kompetensförsörjning och jobbar för att ändra attityder kring eget företagande. Dessutom är vi en länk mellan näringsliv och kommun och ett forum där företag, politiker och tjänstemän kan mötas. Genom oss får du en väg in i Hofors kommuns näringsliv - oavsett om du vill starta nytt eller utveckla ditt företag.

www.entrehofors.se
E 2:2

  Etteplan Industry AB

Etteplan har det stora företagets resurser kombinerat med det lilla företagets entreprenörskultur och flexibilitet. Vi erbjuder tjänster inom områdena maskinsäkerhet, projektledning, mekanisk konstruktion, produktionsutveckling, elkonstruktion, automation, rör & anläggning samt teknisk dokumentation. Alla medarbetare ingår i team som styr sin egen verksamhet med fokus på kvalitet, god ekonomi och teamwork. Under hösten ser vi ett ökat behov av våra tjänster och har ambition att växa från 30 till 35 anställda.

Om du är mer nyfiken på oss och våra tjänster är du välkommen till vår monter eller slå en signal direkt till Mats Reidler som är ansvarig för kontoret på telefon 070-377 48 99

www.etteplan.com
E 3:1

  FindIT

FindIT är en kraftfull satsning på att vidareutveckla ett kompetenscenter inom industriell IT på Sandbacka Park i Sandviken. Med basen i Gävleborg och Dalarna har FindIT som mål att stärka konkurrenskraften hos regionens små och medelstora företag samt att stödja framväxten av nya företag, produkter och metoder. Grunden för FindIT ligger i de styrkor inom traditionell basindustri och IT som finns i regionen. Genom att förena dessa styrkor bidrar FindIT till att utveckla regionens näringsliv. I FindIT samarbetar företag i Gävleborg och Dalarna inom stål-, papper- och massaindustri samt dess leverantörer. Även aktörer inom utbildning, FoU och IT-branschen medverkar i projektet.

På vår hemsida hittar du mer information http://www.findit-solutions.se

Välkommen att besöka oss i vår monter H3 på Företagarforum.
H 3:3

Folkets Hus Sandviken

D 3:11

  FORCE Technology

FORCE Technology är en av de största i Skandinavien inom teknisk kontroll, besiktning, certifiering och verksamhetsutveckling. Vi överför tekniska kunskaper till praktiska och kostnadseffektiva lösningar. Koncernen består av cirka 1 400 medarbetare, varav cirka 240 finns på 22 orter runt om i Sverige. Från Malmö i söder till Kiruna i norr.

www.forcetechnology.com

E 2:1

  Framtidsmuseet

Framtidsmuseet är ett Science Center i Dalarna där alla kan uppleva naturvetenskap och teknik. Här finns utställningar och pedagogiska aktiviteter som ska stimulera dig att prova, undersöka och upptäcka naturvetenskap och teknik på en mängd olika sätt.

Barn, ungdomar och vuxna har alla något spännande att uppleva på Framtidsmuseet. Kanske föds nästa generations tekniker, forskare och entreprenörer genom olika möten med vetenskap och klurig problemlösning på just Framtidsmuseet.

Teknik och naturvetenskap ligger till grund för en mängd olika utbildningar och yrken. På Framtidsmuseet kan högstadie- och gymnasieelever möta dessa yrken i projekten Teknikmässan och Dalaingenjör. I dessa projekt har teknikföretag i regionen samlat alla goda krafter för att visa ungdomar vägen in i arbetslivet vilket på sikt ska ge kompetens till alla våra fantastiska företag.

www.framtidsmuseet.se
H 1:1

  Fujitsu Sweden AB

Fujitsu i Sverige är en ledande leverantör av tjänster, lösningar och produkter inom IT och kommunikation.  Fujitsu erbjuder outsourcing, konsulttjänster samt en heltäckande portfölj av IT-lösningar, såväl i Sverige och Norden som globalt. Svenska Fujitsu har närmare 1 000 anställda och kontor över hela landet. Kunder finns inom såväl den privata som offentliga sektorn; bland annat inom bank och finans, detaljhandel, industri, telekom samt centrala myndigheter. Inom Fujitsu Business & Application Services (BAS) i Sverige har vi en rikstäckande konsultorganisation med drygt 300 konsulter inom en rad specialistoråden som applikationsutveckling, projekthantering, affärssystem, mobilitet och affärsutveckling. Vi arbetar med ständiga förbättringar och utveckling enligt Lean som är en naturlig del av vår kultur och vårt österländska arv. Fujitsu Sverige är en del av Fujitsu-gruppen, ett av världens största IT-företag med cirka 162 000 anställda globalt i över 100 länder och med huvudkontor i Tokyo, Japan. Fujitsu Limited (TSE:6702) rapporterade en konsoliderad intäkt på 4,8 biljoner yen (46 miljarder USD) för räkenskapsåret som avslutades den 31 mars 2014.

www.fujitsu.com

E 4:3

  Fårbo Mekaniska AB

Fårbo Mekaniska vet vad som krävs för att lösa dina behov, i allt från enkla detaljer till avancerade precisionsarbeten. Vi är för närvarande 34 medarbetare som jobbar med allt från svarvning och fräsning till gnistning och montering. Vi tillverkar både enstycksdetaljer och stora volymer. Fårbo Mekaniska är ett ungt legoföretag med fokus på nya uppdrag. Vi strävar efter att lära känna vår kunds behov och hitta den bästa lösningen. Att ha en hög servicenivå innebär bra samarbete. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Vi ser fram emot att få presentera oss som er framtida samarbetspartner.

www.farbomek.se
D 2:1

Företagarna Gävleborg


  Företagarna i Sandviken

Företagarna i Sandviken är en partipolitisk obunden näringslivsorganisation som verkar för att Sandvikens företag ska bli flera och framgångsrikare. Syftet med föreningen är att skapa bästa möjliga förutsättningar för att starta, äga och driva företag i Sandvikens kommun.

Vi arbetar på uppdrag av våra medlemmar. Därför är medlemsnyttan viktig för oss och vi försöker hela tiden bli bättre på att ordna aktiviteter och driva frågor som våra medlemmar efterfrågar, värdesätter och som har relevans just nu.

www.foretagarnaisandviken.se

E 3:2

  Företagsutbildarna

Företagsutbildarna är en ekonomisk förening som arbetar för att samordna lokal utbildning på de orter vi verkar. Företagsutbildarnas idé är att hjälpa lokala företag att spara pengar. Istället för att skicka medarbetare på dyra, långväga utbildningar samordnar vi företagens utbildningsbehov, kvalitetssäkrar och anlitar konsulter samt genomför utbildningen lokalt. På så vis kan företag som blir medlemmar i Företagsutbildarna sänka sina kostnader för resor, logi och traktamenten – men fortfarande dra nytta av den viktiga investering som kompetensutbildning är. Medarbetare utvecklas och konkurrenskraften stärks. Vi har arbetat utifrån samma grundtanke sedan starten 2001.

Besök oss gärna i vår monter D2:8 så kan vi diskutera ditt företags behov av utbildning!

www.foretagsutbildarna.se

D 2:8

Gefleborgs Flyttservice AB

E 8:3

  Gävle Kommun, Samverkan Skola - Arbetsliv


Göransson Arena

Café

Handelsbanken Sandviken

D 4:5

  Hofors Digitaltryck

Tryck lagom! Hofors Digitaltryck levererar trycksaker till bra priser, även för dig som inte behöver så stor upplaga.

www.hoforsdigitaltryck.se
E 2:2

  Hofors Kommun

Vi är den lilla kommunen som har nästan allt. Det vi inte själva har, är det nära till. I vår kommun bor man billigt och lever rikt. Gå gärna på upptäcktsfärd på vår hemsida.

www.hofors.se
E 2:2

Hydroscand

D 3:20

IF Metall Västra Gästrikland

D 1:21

inCup

D 2:17

  Intercut Sverige AB

Intercut Sverige AB är leverantören för kunder med produktion inom plåtbearbetning och stålbearbetning, som önskar det stora företagets trygghet och kompetens i kombination med familjeföretagets personliga engagemang. Vi på Intercut Sverige AB hjälper dig med skräddarsydda lösningar och alternativ inom plåtbearbetningsmaskiner, både för mindre och större industriverksamhet.

Vi erbjuder ett brett sortiment av plåtbearbetningsmaskiner: kapmaskiner, borrmaskiner, kantpressar,gradsaxar, rundvalsar, profiljärnsaxar, ringbockmaskiner, hörnklippmaskiner, stansmaskiner, trumlare, laserskärmaskiner, plasmaskärmaskiner, gasskärmaskiner, lager och logistik och plåtbearbetningsmaskiner inom avgradning, blästring, målning, riktning, bockning och rotering. 

www.intercut.se
E 7:1

  IUC Dalarna

Industriellt Utvecklingscentrum, IUC,  arbetar med utveckling i små och medelstora företag, med fokus på industriföretag. Vi stödjer företag som vill utvecklas, lösa problem och expandera. Vi identifierar, startar och driver processer som främjar utvecklingen i företagen. 

www.iucdalarna.se
H 1:1

  Jocke Byggare i Hofors AB

Vi på Jocke Byggare kan hjälpa er att bygga just era drömmar. Stor kompetens inom bygg och markarbeten. Jobbar löpande eller mot offerter. Tillbyggnad, nybyggnad, altaner, fönsterbyten, köksbyten, badrum dräneringar, markarbeten, betongplattor, garage, takbyten, marksten, murar, grävning för vatten och avlopp. m.m.

www.jockebyggare.com
E 2:2

JRJ IndustriAutomatik AB

D 3:4

  JT Fastighetsservice AB

Vi är ett entreprenadföretag som utför drift och underhåll av bostadsrätts-föreningar, förvaltningsbolag, kommersiella hyresfastigheter och enskilda fastighetsägare. Vi ser till att din egendom underhålls på mest effektiva sätt, både vad gäller kvalitet och miljö.

Oavsett om du behöver hjälp med enklare förfrågningar eller skräddarsydda lösningar – kontakta oss – vi hittar lösningen som passar just dig!

www.jtfastighetsservice.se
E 6:3

  JT Städservice AB

JT Städservice är en seriös leverantör av tjänster inom lokalvård och sanering. Vi utför tjänster med omtanke om våra kunder, personal och miljön. Vi har erfarenhet och expertis inom städning och lokalvård av olika sorters lokaler i olika sorters miljöer. Företaget grundades 1997 och verksamhetens huvudsäte finns i Sandviken.

www.jtstadservice.se
E 6:3

  JöTek Hydraulics AB

D 2:18

Kenneth Larsson Bil AB

K 1:1
K 1:2
K 1:3

Kesam Industrilackering AB

E 4:2

  Kontomari

Olivolja producerad i byn Kontomari på västra Kreta.

www.kontomari.se
E 2:2

Kramtec AB

E 7:1

  Lernia Bemanning

Forma din framtid tillsammans med oss!

Lernia hjälper varje år cirka 50 000 personer vidare i arbetslivet genom våra tjänster inom utbildning, bemanning och omställning. Vi har nära kontakter med arbetsgivare i hela Sverige vilket ger oss unik kunskap om hur människor utvecklas i arbetslivet och vilka kompetenser näringslivet efterfrågar – nu och i framtiden. Det gör att vi kan skapa utbildningar som leder dig till jobb.

Besök gärna Lernia.se.
E 5:1

LP Innovation AB

D 3:1

MaserFrakt AB

D 1:18

  Mattssons Energi Klimat Kontroll AB

Från idé till färdig installation med 38 år i branschen

Optimering av inomhusmiljö och energibesparing.
Vi har under många år utfört energikartläggningar i en rad olika byggnader och företag för att minska energiförbrukningen. Med den senaste analystekniken och avancerade värmekameror spårar vi energiläckage. Radonmätningar–utredningar och färdiga installationer.
Med vår långa erfarenhet av radonutredningar och åtgärder är vi idag ett av landets ledande företag som erbjuder utredningar och färdiga installationer. Vi har även tagit fram en egen markradonlösning som inte kräver några invändiga installationer.
Vi är certifierade för att utföra OVK- besiktningar av komplicerade ventilationssystem.
Vi är certifierade för att utföra energideklarationer av komplicerade byggnader.
Vår certifiering för miljöklassning av byggnader ger oss möjlighet att bedöma hur byggnaden påverkar dess hyresgäster samt vilket avtryck byggnaden gör på den omgivande miljön
Vår behörighet för att vara kontrollansvarig i byggnader ger Dig möjlighet att anlita oss i samband med bygglovspliktiga byggnationer.

Du når vår kvalitetsansvarige Mats Mattsson på telefon 070 3766067 för vidare information.

D 3:5

Memira AB

D 1:20

Midroc Electro

D 4:9

MittMedia

D 4:14

MK3D

D 1:1

Morberg Utbildningskonsult

H 3:3

  Nextsign AB

Industriell märkning & Företagsprofilering
Vi tillverkar och levererar graverade skyltar och dekaler för märkning för industri, maskintillverkning, el- och VVS-branschen och många fler.

Vår profilavdelning hjälper er synas, logotyper, layout, fasadskyltar, bildekorer, banderoller med mycket mer.

Länk till hemsidan: www.nextsign.se
D 4:13

Norrlandsfonden

D 3:2

  NPF Solutions

På NPF Solutions fokuserar vi på bemötande samt strategier. Individens styrkor och förmågor är vägen fram för att komma närmare arbetsmarknaden. Våra medarbetare är arbetskonsulenter med specialinriktning NPF, posttraumatisk stress samt integration.

NPF diagnoser: ADHD, ADD, Asperger, Tourette, OCD, ångest, läs- och skriv-svårigheter, är de mest förekommande nedsättningarna.

Framtidstro är en förutsättning för att gå vidare på det personliga planet och i arbetslivet. Vi hjälper människor att vilja ta nya steg in i framtiden.

Arbete är viktigt, inte bara för att det är en försörjning utan för att det uppfyller en social funktion i våra liv.

En person som har någon form av nedsättning kan ha haft svårt att komma ut i arbetslivet eller så har hindret i arbetsmiljön blivit för stort och man känner att man har misslyckats om man inte orkat vara kvar på sitt arbete. Alla människor ska få möjlighet att i sin fulla kapacitet finna en plats på arbetsmarknaden där man kan känna att man tillhör och bidrar med något. Rätt matchning för individ och arbetsplats är vårt viktigaste uppdrag.

www.npfsolutions.se
D 1:17

Olle Tjern

H 3:3

  Office IT-Partner Gävle

Vi på Office IT-Partner står för engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens, vi vill skapa ett mervärde för våra kunder. Det viktigaste för oss är att förstå vad du som kund behöver och med våra IT-lösningar når du dina verksamhetsmål. Genom ett strategiskt partnerskap hjälper vi dig att utveckla din verksamhet i ett nära samarbete, så att du kan fatta rätt beslut om IT-investeringar för att ditt företag skall vara konkurrenskraftigt. Funktions-IT är en paketering av våra affärsområden IT, Dokumenthantering samt mötesrum med tillhörande produkter, tjänster och driftlösningar. Vi anpassar lösningarna efter dina behov och vi kan utveckla din verksamhet och processer oavsett om det gäller i en expansionsfas eller om ni har besparingskrav. Vi är idag en stark leverantör i Gävle och Sandviken med omnejd. För tillfället är vi 25 anställda med en omsättning på 34MSEK och vi har ambitionen att växa tillsammans med våra kunder

www.officeitpartner.se/Vara-kontor/Gavle/
D 1:11

  OP Utbildning

OP Utbildning är ett kunskapsföretag med fokus på högkvalitativa utbildningar inom arbetsmiljö och assistans med utgångspunkt på respekt, kompetens och helhetssyn. Vi genomför utbildningsdagar, föreläsningar, handledning och uppdragsutbildningar i hela Sverige inom: arbetsmiljö och assistans.

• OP Utbildning erbjuder hög kvalitet och är uppdaterade på vad som händer inom forskningen, vilka riktlinjer som gäller och utvecklingen inom område arbetsmiljö och assistans.
• Personalen har lång erfarenhet av att leda och genomföra utbildningar för en stor variation av grupper.
• Vi har utbildningar inom både arbetsmiljö och assistans.

Vi strävar efter en personlig och nära kontakt med alla våra kunder och medarbetare - Tillgänglighet är något vi värderar högt.

www.oputbildning.se
D 3:12

  PEPAB Produktionspartner AB

PEPAB Produktionspartner AB är ett företag med verksamhet inom plåtbearbetning, svets och montering. Företaget riktar sig till återkommande kunder med små och medelstora serier. Produktionen har under senare tid alltmer utvecklats mot att bli automatiserad. Företaget tillverkar allt från laserskuret/stansat till helt färdigmonterade och kartongfärdiga produkter.

Specialområden är våra kombinerade laser/stansmaskiner samt våra möjligheter att vertikalskära med laser i plåt upp till 20 mm.

Totalt arbetar 30 personer vid företaget och årsomsättningen uppgår till ca 40 mkr. Företaget ligger i Söderhamn med närhet till hela Mälardalsregionen och Norrland.

www.pepab.se
E 4:1

  Proffice AB

Proffice är ett av Nordens största specialistföretag inom uthyrning, rekrytering och omställning. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas.

www.proffice.se
G 1:1

Profilplåt i Järbo AB

D 2:5

  Promas

PROMAS - Vi skapar välmående och lönsamma arbetsplatser. Världsledande inom stress och återhämtning.
D 4:3

  Radarbolaget

Optimerad värmning av stålämnen

Idag finns det stora utmaningar i att kunna tillverka stål med hög kvalitet och samtidigt minimera energianvändningen i produktionen. Det går inte att direkt mäta stålämnenas temperatur med dagens sensorer. Ny radarteknik möjliggör dock både mätning av temperaturen och avbildning av processer bakom väggar, exempelvis i värmningsugnar. Temperaturen bestäms genom att mäta utvidgningen av ämnena med en noggrannhet under millimetern. Stålämnena betraktas sålunda som stora termometrar.

www.radarbolaget.com
H 1:1

Ramirent

E 4:4
D 4:7

  Region Gävleborg

I Region Gävleborg samlas ansvaret för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Bland ansvarsområdena finns folkhälsa och hälso- och sjukvård, infrastruktur och kollektivtrafik, kompetens- och utbildningsfrågor, näringslivsutveckling, internationella frågor och kultur.

www.regiongavleborg.se
E 1:1

  Rejlers

Teknikkonsult med bredd, spets och energi. Erbjuder tjänster till kunder inom bygg och fastighet, energi, industri samt infra-struktur. Lokal närvaro i Gästrikland mer än 50 år.

http://www.rejlers.se/
D 3:17

Reklamhuset

E 3:2

  SAIK Bandy

Vision 2016
SAIK Bandy - Sveriges bästa bandyförening alla kategorier

Föreningsidé
SAIK Bandy skall utveckla och erbjuda elitverksamhet av främsta klass, samt en idrottslig och social fostran av ungdomar. Detta gör vi bland annat genom att löpande utbilda våra ledare.

SAIK Bandy skall erbjuda företag, medlemmar och övriga samarbetspartners attraktiva möjligheter till utdelning på investeringar i verksamheten så att vi uppfattas som trovärdiga och affärsmässiga.

SAIK Bandy skall genom socialt engagemang och en väl fungerande organisation erbjuda ett idrottsligt alternativ på alla nivåer och vara en naturlig samarbetspartner i samhället.”

www.saik.com
D 3:13

  Sandbacka Park

Sandbacka Park är en av Sveriges ca 40 science parks där samverkan mellan företag, organisationer, högskola och samhälle främjar utveckling, företagande och innovationer. Sandbacka Park ägs av Sandvikens kommun och verksamheten drivs i nära samarbete med det regionala näringslivet och offentliga samarbetspartners. I våra kreativa miljöer kan företag, idéer och individer utvecklas här får innovativa idéer får en bra miljö att växa i. Vårt utvecklingsfokus ligger på teknik och IT. Ett allt större intresse från tillväxtföretag inom andra branscher, öppnar för nya gränsöverskridande samarbeten.
Här finns 48 företag, ca 900 medarbetare samt ett 50-tal studerande på högskole- och eftergymnasial nivå. 

Mer information om Sandbacka Park hittar du på www.sandbackapark.com

Välkommen att besöka oss i vår monter H3 på Företagarforum.
H 3:3

  Sandvik

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med mer än 47 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vår verksamhet är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Detta har, tillsammans med kontinuerliga investeringar inom forskning och utveckling (FoU), gett oss en världsledande position inom följande huvudområden:

Verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning samt komponenter i hårdmetall och andra hårda material
Maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin samt olika typer av processanläggningar
Produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar och titan samt metalliska och keramiska motståndsmaterial

www.sandvik.com/sv
I 1:1

  Sandvikenhus

Vi rustar och bygger för framtidens trygga hem
När vi förändrar och bygger nytt, är det för att skapa ett levande Sandviken med bostadsmiljöer som ska vara attraktiva i många år framåt. Där ska dagens barn bo och få besök av sina barnbarn så småningom. De bostäder vi förvaltar och planerar idag, ska om ytterligare 50 år fortfarande vara en del av ett attraktivt Sandviken. Vi rustar och bygger för framtidens trygga hem. Sandvikenhus är ett allmännyttigt bolag, som till 100 % ägs av Sandvikens kommun. Vi hyr ut trygga hem till boende i Sandvikens kommun. Vi äger ca 4 300 bostäder och förvaltar 300 000 kvm skolor, idrottshallar m m åt Sandvikens kommun.
 E 5:2

  Sandvikens Kommun

Tillsammans Plussar vi Sandviken. I våra verksamheter arbetar 3 000 personer inom 370 yrken och årligen gör vi upphandlingar för 500 miljoner. Allt för att skapa välfärd för kommunens 38 000 invånare. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre.

Kom till vår monter och Plussa Sandviken med dina tankar och idéer om framtidens boenden, vägen till en trygg och attraktiv stad och berätta vad du tycker att Sandvikens nya näringslivsstrategi bör innehålla.

www.sandviken.se
E 5:2

Sandvikens Kommun, Näringslivsenheten

H 1:1

Sandvikens Kommun, Omsorgsförvaltningen

D 1:2

  ScanArc Plasma Technologies AB

ScanArc utvecklar termiska metallurgiska processer baserade på plasma teknologi, för utvinning/återvinning av värdefulla metaller ur industriellt avfall.
Plasma teknologi är ett kostandseffektivt och miljövänligt alternativ till att överföra elektrisk energi för att nå höga temperaturer.
ScanArc har under mer än 30 år utvecklat flera patenterade processer och finns representerade med sin teknologi på flertal platser i världen. Man tillverkar och marknadsför egna plasmageneratorer i storlek upp till 8MW.

www.scanarc.se
H 1:1

  Simson Power Tools AB

Simson Power Tools konstruerar, tillverkar och säljer hydrauliska kraftverktyg med bra kvalitet, hög säkerhet, flexibilitet och bra prestanda. I kombination med snabb och personlig service kan vi erbjuda en lång rad premiumprodukter. Bland yrkesfolk har färgen på våra verktyg blivit en symbol som står för kvalitet och pålitlighet. Den har även kommit att förknippas med den råstyrka och det breda användningsområde som är utmärkande för alla våra Simson domkrafter, verktyg och tillbehör.

www.simsonpowertools.se
E 2:2

SITAB

G 3:1
E 7:4

  Sjöström&Wiman Webbyrå

Sjöström&Wiman Webbyrå och Reklam i Sandviken erbjuder sedan 2011 produkter och tjänster inom webb, design och marknadsföring. Vår affärsidé är att erbjuda företag en heltäckande exponering i webb och tryck till ett konkurrenskraftigt pris.

Vår unika tjänst Intelligent Marknadsföring syftar till att våra kunder ska kunna marknadsföra sig i de största kanalerna på internet och enbart betala när det ger resultat.

www.sjostromwiman.se
H 3:3

SKF Couplings AB

E 2:2

Socialdemokraterna Sandviken

D 1:6

  SSAB

På SSAB arbetar vi mot en starkare, lättare och mer hållbar värld. Tillsammans med våra kunder kommer SSAB att gå längre än någon annan för att förverkliga den fulla potentialen av lättare, starkare och mer hållbara stålprodukter.

Tillsammans hittar vi lösningar som klarar deras utmaningar samt gör deras verksamheter mer lönsamma och miljövänliga. Det innebär att vi måste ta ledningen på vårt område och utveckla stållösningar som ligger i teknikens framkant.

Vi är en ledande tillverkare av höghållfast stål och har en kapacitet för att producera 8,5 miljoner ton råstål.

www.ssab.com
H 1:1

SSY, Swedish Steel Yachts AB

J 1:1

  Sustainability Circle

Först Ångmaskinen sedan elkraften följt av elektroniken och nu ”Internet of things”. En lång och spännande historia med revolutionerande tekniksprång och en ännu mera spännande framtid.

Vad kommer Industri 4.0 att innebära, hur kommer Underhåll 4.0 att se ut och hur kan vi med teknikens hjälp skapa hållbara processer som gör att vi kan lämna över ett klot till våra barn som är lika bra eller t.o.m. bättre än idag.

Sustainability Circle, en tankesmedja med devisen ”Underhåll skapar Hållbarhet”, har ett kortare seminarium med paneldiskussion med publiken om våra utmaningar för att med ekonomiskt nytänkande och rätt teknik verka för hållbarhet.

Medverkande bl.a. Anders Källström, Ordförande Sustainability Circle, Inge Nilsson, SSAB, Martin Mueller, Sandvik Materials Technology

Vi ses på Företagarforum i Sandviken den 2 oktober mellan 10.30-12.30

Välkomna………..
H 1:1

  Sustay

Sustay – den lokala hållbarhetskonsulten med det stora engagemanget!

Sustay erbjuder konsulttjänster inom miljö, hållbarhet och beteendeförändringar. Vilken är vår bästa väg framåt och hur går vi från ord till handling? Sustay hjälper din organisation med att skapa goda förutsättningar för önskat beteende genom att identifiera hinder och aktivt arbeta för att bemöta dem.

www.sustay.se
H 3:3

  Svensk Webbhandel

Vi på Svensk Webbhandel är din expert på webbhandel, webbsidor och speciallösningar.
Vi älskar problemlösning och löser därför gärna dina unika problem. Svensk Webbhandel är webbyrån med världens bästa kunder! Det betyder att vi vill vara där för våra kunder genom hela processen, från första mötet, till publicering, första ordern eller längre än så. Våra kunder är stor som liten och vi engagerar oss alltid för att våra kunder ska nå så långt som möjligt på webben. Bli en av världens bästa kunder du också! Vi är webbyrån som hjälper dig att växa på webben!

www.svenskwebbhandel.se
E 2:2

  SvetsCenter

Hos oss på SvetsCenter hittar du alla typer av svetsprodukter. Med ett stort lager av maskiner, tillsatsmaterial och tillbehör, vår serviceverkstad, vår gasdepå samt vår kunskap och erfarenhet tillsammans med våra samarbetspartners och leverantörer, står vi rustade att leva upp till ert förtroende.

Välkommen till vår monter och diskutera svetsutrustning.

www.svetscenter.com
E 7:4

Teknikcollege

Teknikutbildarna i Norden Learning Center

D 2:14

  Triple Steelix

Har ni idéer och behov av nya produkter och tjänster? Vi bygger värdeskapande projekt i hela produktionskedjan och tjänsteutveckling. Vi skapar kontakter för utvecklingsarbete mellan industri – tjänsteföretag/tillverkande företag – akademi – offentlig sektor.

Är ni oroliga för er framtida kompetensförsörjning?Vi är med och säkerställer rätt kompetens för att vår region ska utvecklas och behålla en ledande position – även internationellt, idag och imorgon.

Kom och träffa NAO – en vänlig och intelligent humanoid robot i Triple Steelix 2.0 monter H1:1
Läs mer och se en film om NAO.

Kom och träffa oss och några av våra kreativa samarbeten och innovativa projekt!

www.triplesteelix.se
H 1:1

TST Gruppen AB

D 4:1

Ung Företagsamhet Gävleborg

D 2:11

  WDN

Wdn/Wahlströms datanät Ab grundades 1993. Under lång tid har företaget levererat högkvalitativa tjänster. Vårt affärsområde är att utföra alla typer av installations och servicearbeten inom el, Tele, Data, larm samt värmepumpar.

Vi är också ett ekonomiskt sunt företag som är stolta över att blivit utnämnt till årets Gasell företag. 2015 utnämndes vi även utav Gävle kommun som 1 av 50 företag för FRAMgångsrikt FÖREtagande i Gästrikland.

Vår unika sammanställning av kompetens i företaget gör att vi kan leverera en helhetslösning till de flesta kunders önskemål.

www.wdn.se
D 3:3

  Work For You

HR Partner med oanade möjligheter för ditt företag
Vi är en partner i både medgång och motgång och hjälper organisationer att ha rätt person på rätt plats. Vi ser både till ditt företags och individens bästa och vill vara en partner som du med förtroende kan vända dig till.

Vi erbjuder t.ex. kostnadsfri rekrytering över hela Sverige, något som vi kallar jobbförmedling. Du som arbetsgivare får träffa en av våra konsulter som tar fram en kravprofil tillsammans mer er. Sedan söker vi efter lämplig kandidat i vår unika kandidatbank, med över 10.000 personer. Detta är dock bara en av alla våra tjänster som vi kan erbjuda Er! Välkommen till vår monter och prata med vår engagerade personal
D 3:9

  Vänsterpartiet

Vänsterpartiet Gävleborg är den regionala organisationen för länets tio partiföreningar och våra regionala politiker. Företagandet är en viktig del av samhällslivet och vår politik går ut på att förstärka företagandet i samhällsviktiga sektorer till exempel som grön teknik. Företagandet är en del i ett modernt samhälle som livnärs även av vårt gemensamma arbete via skattemedlen som bekostar viktig infrastruktur och utbildning för våra entreprenörer och deras medarbetare. I denna stund har Vänsterpartiet en diskussion om ett nytt program för ekologi och ekonomi. Redan nu har Vänsterpartiet ett program för småföretagsamhet som vunnit stort gehör bland de som tagit del av den.


D 3:7

  Växt & Miljödeisgn AB

Gröna växter får vilken miljö som helst att kännas trevligare, fräschare och mer ombonad. Göran Svensson vid Växt & Miljödesign är ensam som Gästrikebaserad inom branschen. Företaget är sedan länge känt för tilltalande konstgjorda växter men sedan 3-4 år erbjuder man också levande växter till sina kunder. Med garanti och skötselservice är det någonting som allt fler företag önskar. Framtiden pekar dessutom mot en grönskande marknad.

De levande växterna från Växt & Miljödesign kan köpas eller hyras med ett avtal om service. Det innebär både ett överlevnads- och skönhetsavtal. Vattna, damma, beskära, göda, plantera om och så vidare – allt sköter Växt & Miljödesign om kunden så önskar. Om växten av någon anledning skulle förlora sitt dekorationsvärde så byts den ut.

www.vaxt-miljo.com
D 4:4

  ÅF

ÅF´s motto:
Innovation by experience


ÅF är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Genom vår samlade erfarenhet och unika bredd av teknik-områden skapar vi lönsamma, innovativa och hållbara lösningar.

Hållbarhet på ÅF

1. HÅLLBARA LÖSNINGAR
ÅF föreslår ny teknik som bidrar till effektivt resursutnyttjande och minskad miljö-påverkan eller miljöförbättringar. Vi delar med oss av best practice i Green Advisor Report

2. ANSVARSFULLA UPPDRAG
ÅF arbetar systematiskt för att säkra uppdragen utifrån kraven i FN Global Compacts riktlinjer

3. ATTRAKTIV ARBETSPLATS
För ÅF är det kritiskt att kunna attrahera nya kompetenta medarbetare och samtidigt utveckla de befintliga medarbetarna

www.afconsult.com
E 8:2
H 3:3

Äventyrs Service

E 7:5